Historia:

Manse–Cruising (Entinen Eurojen Tampere–Cruising) koki päivänvalon 2000 keväällä, syypäinä ideaan oli hifipiireistä tunnettu tamperelainen Pasi Kalliojärvi ja silloin harrastustaan aloitellut allekirjoittanut. Tampereella potentiaalisia autohifin harrastajia oli jonkin verran ja haluttiin kokoontua kuukausittain katselemaan ja kuuntelemaan toisten projekteja ja jauhamaan sitä itseään.

Puskaradion ja autohifiin painottuneen keskustelupalstan kautta asiaa tiedotettiin ja silloin nimellä Tampere–Cruising toiminta alkoi pyöriä. Alkuun paikalla oli samat kymmenkunta sissiä. Tahdonvoimaa tarvittiin sillä joka kerta ekana kesänä satoi. Alkuun kokoontuminen oli Pirkkahallilla josta jatkettiin illalla syömään ja yökahviloihin jatkaan juttua. Siitä sana sitten levisi...

Kun sana vähän kiiri, ja muutenkin autojen rakentelun kiinnostus kasvoi yleisesti, tapahtuma laajeni pikkuhiljaa ja paikalle alkoi saapua laajemmin myös muita autoharrastajia. Kokoontumispaikaksi valittiin sittemmin keskeisellä paikalla oleva Hakametsän hallin parkkis, josta kokoontuminen siirtyi takaisin tilojen pienuuden vuoksi Pirkkahallille, kuten taas tänäkin kesänä. Nimi vaihdettiin jenkkiharrastajien perinteisesti käyttämästä Tampere–Cruisingista nykyiseen Manse–Cruising muotoon, jotta sekaannusta ei tapahtuisi.

Parissa vuodessa Manse-Cruising on jatkanut voitokasta kulkuaan ja kehittynyt suureksi illanvietto tapahtumaksi Tampereen alueella. Illan aikana likipitäen 300 autoa ja yli 600 kävijää käy vierailemassa tapahtumassamme. Ydinryhmä on saanut vahvistusta... DNSF:n Tomi Saarinen (Xenon) ja Rollover-Tuningin Marko Takalo (Rollotti) kuuluu nykyään järjestelevään porukkaan, heiltä saa myös tietoa ja apua cruisinkiin liittyvissä asioissa.

Ei muuta kun kuukausittain kaikki autojen ja autohifin harrastajat kohti kesäistä Tamperetta!

– Sami Heikkilä


Copyright © 2004-2008 Aabel-Yhtiöt. Kaikki oikeudet pidätetään.
European Tuning and Styling Association